Magyar Orák

Március -15 nemzetni ünnep alkalmával Toulouseban tartottak egy zongora koncertet, itt egy Magyar nő és egy (azt hiszem) Orosz férfi két zongorás, négy kezes tehetséguket mutatták be. A koncert után egy csomó Magyarral, Franciával beszélgettem. Milyen Francia menne egy Magyar nemzeti ünnep koncertre? Legalább is én megvoltam lepődve hogy ilyen sok nem-Magyar érdeklődik a Magyar kultura s nyelv iránt.

Ekkor volt az, hogy találkoztam egy Francia Katalán nővel, akinek férje eredetileg Magyar. Ő vele kezdtem el beszélgetni Franciául, majd rámkérdezett, hogy Magyar vagyok-e. Mikor mondtam, hogy igen is, megkérdezett, hogy érdekelne, hogy tanitsam őket egy-egy órát hetente Magyarul. Mondtam, persze.

Ma volt az első ilyen óra, s nagyon élveztem. A nő nagyon jól értett, s majdnem végig Magyarul tudtam beszelni vele, persze lassabban mint normálisan, de elképesztő mennyire jól felfogja a nyelvet. Igaz már rég tanulja, s volt is intenziv órákon, de nekem nagyon mélyen hatott, hogy ennyire érdekli őt az én anyanyelvem, s mennyire törekszik, hogy helyesen beszéljen.

Jövő héten lehet hárman is elfognak jönni orára.

One thought on “Magyar Orák

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.