Oregoni Cserkész Toborzó Tábor: Péntek, Aug 24, 2012

Pentek reggel 6am: Csorog az ebreszto! Ma kezdodik a nagy hetvege amit mar 9 honapja tervezek.. fejem meg mindig kicsit kodos, hiszen kora reggel van, de ennek ellenere, mar gondolkozom – meg van-e minden a taborra? Pakkoltunk ruhat, etelt, szerszamokat, jatekokat, edenyeket, lisztbombara anyagot, jelmezt? Felhivtam a ranger-t kerdesekkel ket napja, meg van a cim, az utirany, gyerekeknek az erkezesi ideje/modja.. Telefonom mar egy hete robban fel a sok sms, email, hivasoktol: szuloknek utolso perc kerdesei, erkezesek a repterrol, SF cserkesz st. segitoknek utja szervezese, stb.

Utra keltunk reggel nyolckor – ket kocsival, amit a Suto csaladnak koszonhetunk, mivel nagy ut, sok merfold, s mind ezt felaldoztak erre a kis taborunkra. Kb 5 es fel ora mulva, megerkeztunk Cave Junction varoskaba, mar tuzzo nap alatt volt, es ki volt irva mindenhol: Extrem Tuzveszely. A ranger allomasnal egy alacsony, tul-kondizott hajas kis nenkie vart minket a kapu kulcsal, mondta hogy tuzet nem szabad rakni, utana csak pislogott felenk, es egy akkora mu-mosoly volt az arcan, mint ha oda festettek volna. Nem szabad tuz?! Na meg csak ez kelett… akkor vegul rakerdezek – de a telefonon mondta, hogy szabad tuz, az “approved fire ring”-ben es gaz egon amit hoztunk… hogy hogy mar meggondolta magat? Ekkor mondja, ahh igen, azt meg szabad.

en: o_O

Ezek szerint nem tudnak semmit, csak szedik ki a szoveget a szek alol.. ahogy bebizonyult az igert “ujbol kitisztitott budakrol” ahol “most tettek uj wc papirt”. Haha. se WC papir, sem tiszta buda. Odafele megveszunk meg egy asot is amivel pocegodrot astunk konyha felallitas kozben. 2 es kb fel 5 kozott a kovetkezo terv volt:
-Terep szemle az akadaly versenyre
-Konyha felallitasa
-Vezeto satrak felallitasa
-Gyerekek satra felallitasa (SF lanyok erkezese utan, mert naluk volt a sator)
-nyakkendo gyuruk, cim-cetli keszitese
-Gyongy jutalom tabla keszitese
-Szendvics csinalas vacsorara
-Zaszloter fellalitasa

Szulok gyermekukkel Magyar modra gondoltuk 6 utan fognak erkezni, de sokan fel negytol kezdve, egeszen nyolcig erkeztek. Ezek alatt meg kimentek a patakba furdeni, mikor osszegyult eleg gyerek, kezdtuk ismerkedesi jatekokkal, s kis szendvics-vacsoraval. A szulok lassan el is mentek, sajat taborhelyukre, fel merfoldre a mienktol.

Nemsokara be is sotetedett, de mar elore latszott, hogy a fiuk keszen alltak lefekudni, mig a lanyok nyafogva, szerepelve hajtottak vegre a fogmosast, agyba keszulodest. Mesemondas utan vegre csend lett, s a ket orsi satorbol hosiesen osontak ki az orsvezetok, hogy vezetoi gyulesben resztvegyenek. Ekkor beszeltuk meg a holnapi fejlemenyeket: enek, jatek, forgo szimpad, vizi program, babszinhaz, keretmese jelenetek, tabortuz (szuloket meghivtuk), termeszet seta, szeder szedes… na, szoval nem lesz rovid napunk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.