Accenture Test Center

September 22, 2010

Hatan voltunk; én voltam az egyedüli lány, mindegyik más nagyábol Budapest környékén végzett valami IT, közgazdaság cuccbol, megint teljesen más fajta háttérrel rendelkeztem mint a többiek.. Feladatok nehezek voltak:

1) forditas angolrol magyarra, aztan magyarrol angolra, idore ment az egesz… 35 perc mind ket feloldalas szoveget kello nyelvre atforditani.

2) Aztan valami logikai kerdeseket tettek fel, de olyan, hogy eleg konnyu, de olyan, hogy at
kellett repulni rajtuk, 50 kerdes, 16 perc. Szerintem csak 30 korulire valaszoltam… nagyabol azert is volt nehez mert mind magyarul volt a szoveg, en meg olvasni tudok, de lasabban mint a tobbiek.

3) Következő feladatban idobeosztasrol volt szo, meghozza egy “to do” listát kellett öszeállitani 25 perc alatt, kb 15 emailt el kellett olvasni amelyekben megvolt, hogy mennyi idobe kerül a kiszabott dolog, mikorra kell meglegyen, vagy mikor kell hova menni (ha olyan), hogy mit is kell teljesiteni, es hol van (ha van helyszin hozzászabva). Egy egyszeru terkepet is adtak, hogy hova elmenni mennyi idobe kerul. Ezeket mind lekellet sorolni hogy mikent lessz meg a nap folyaman, es mit fogsz csinalni pontosan (valaszosz emailre, utazol ide, megcsinalod x feldadatot), hanytol hanyig.

4) Az utolsó feladat az volt, hogy két oszlopban megadott szamokanak az egy sórban lévő megfelelőjét össze kellett hasonlítani, s megmondani, hogy ugyan az a szam mint az előző, vagy sem. Ebbol kb 2 es fel oldal volt, es harom percunk megcsinlani. En elertem a masodik oldal veget, de az utolso felre nem lett idom. Allitolag meg senki sem fejezte be az osszeset.
Ezek utan kimentunk ebedelni. Nem ettem valami sokat, csak egy salatat, nem igazan tudtam mast, mivel mind ilyen szendvics volt valaszthato a menun. Sajnos ontettel hoztak (ez nem volt beleirva az etlapba), tehat lekellet festegessem a tal szelere. Sajnos egy reszet kenyszerbol muszaly volt megegyem, mivel azert jol leontottek a salatat. Egy oraig kicsit fajt a hasam utana.. de hat nem baj, aztan elment a hasfajas.

Delutanra mindenki maradt (az elejen azt mondtak, hogy aki nem tesz eleget a reggeli teszteknek, az nem marad; így mindenki izgult mi lessz). Délutan bemutato volt a cegrol, illetve ket mas feladat. Osszesen meg ket dolog volt: Bemutato (10 perc elokeszules valami szakonbeluli temarol es eloadas 3 percig), es utana egy csoportmunka, ahol egy megbeszelest es 15 perc alatt dontest kelett hozni egy osztondijrol, aminek feltetelin belul kellett maradni, de fokeppen az volt a feladat, hogy megbeszeljunk, es szavazzunk egy megoldason. Erre mindenkinek igent kell szavazni, maskepp bukik a penz, es nem kapunk semmit.

A bemutaton szerintem jol szerepeltem, vegul is elegge alapveto temarol beszeltem, hogy mit csinal egy analista (ezt nem csak suck-up okbol csinaltam.. csak 3 perces eloadason mennyit is lehet eloadni?? nem sokat). A csoportmunkanal vegigneztek minket, remelem valami jo jott ki belole, mert vegdontest nem igazan sikerult kimeriteni, mivel valami 230 millio forint kelleket lekellet szukiteni valahogyan 100 millio-ra.. maskeppen nem kapunk semmit. (Ez mind “theoretically” of course).
Mindenkeppen jo elmeny volt. Allitolag visszajelzest csak jovoheten kapunk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.