Aug 18 – Utolsó Tábori este a MCSSZ-által tervezett VVK-n

Aznap letettem 3 irott vizsgát, vizen bojázás pályát kajakkal, kenuval, egyedül, aztán Iringóval kettesben, vízböl mentést Kenuval, dobozsákkal partrol mentést, s ezután 4 szóbeli vizsgát is – ezek egész estig tartottak amig szungyogfészek költözött a fejünkre, ezen át is kelett gondolkozni.
De a felkészülés, éjszakai tanulás, napi öt orás kajak/kenu edzések csak gyümölcsöt produkáltak, mind ezen tulesve, már a 2 perces víz szuneteket megszokva (amiben megvolt a pisilés is), s napi száz egy-más szóviccektöl hasongurulásos nevetést tulélve, következett a “lelki” tisztulás.
Már két napja dolgoztak a törzsi tagok valami gödör-kunyhón nem messze a tábortol – ennek a célját csak ma este tudtuk meg. Vacsora után elküldtek minket fürdőruhát felvenni, s sorakozni a kunyhó elött. Kiderült, hogy belülről hársfa levelekkel, kivülről vastag vászonal bevont, folyóparton talált nagy kövekkel meg izzó parázzsal fütött természetes szaunát készitettek számunkra. Beültünk hatan, s egy csodás 20 percet töltöttünk oda bent. Először is, elképesztő ötlet megvalositását éltünk át, hársfa illatal teli forró levegőben tisztultunk meg, körbe adva egy csésze vizet, hogy potolhassuk az elveszitett vizet amit időközben kiizzadtunk.
E-20 perc után irány volt a hüvös duna. Mindenki párolgott a hirtelen hő változástol.
Törülközés után tényleg olyan puha, kipihentek tünt a testem, csak mosolyogni tudtam. Ezután az elme-tisztitás következett. 20 percet kiküldtek a folyó partra, elmélkedni. Kőre ülve kinéztem, a holdfeny elöttem, vissza verte a víz, körülöttem ezer bogár nyüzsgött, némely ciripelve, mas a vízfelületén siklodva, békák brekegése közepén, én is probáltam beleolvadni mint rész ennek a természetes, életdús világnak.
Ezek után mindenki hajófedélzeten megkapta a kék-fehér csíkos emléknyakkendőjét. Ezek után ünnepi desszert várt ránk: pudding és gyümölcskompót. Nem is tudom hány ora volt, de már ugy éreztem hogy lassan kikapcsol az agyam, mindegy milyen pozicióban vagyok. Szerintem már aludtam mielött a fejem párnához ért, de az biztos, hogy egy széles mosoly volt az arcomon.
Milyen is lessz majd visszalépni civilizációba?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.