2. Portlandi Kiscserkesz Tabor – N.Umpqua River

Kepek

Pentek Reggel elindult ot vezeto, s 5-6 csalad delre Portlandtol. A celjuk: Horseshoe Bend Campground. Itt volt a helyszine a masodik Portlandi Kiscserkesz tabornak. 3.5-4 ora utazas, lerobbant kocsi, s azoknak kimentese utan, cuccal egyutt vegul elert a csapat a taborhelyre. E megprobaltatasok utan is mindenkinek jo kedve volt, alig varta a tabort. Szulok kulon taborba vonultak, s a vezetok: Tunde, Joska, Katie, Ildiko, es az Orban hazaspar Seattlebol kezdtek a foglalkozasokat. Kezdtuk ismerkedo jatekokkal, satrakba bekoltozessel. Azutan volt egy finom paprikas krumpli vacsorara.
A taborba iden kevesebben voltak mint mult evben, de jo csapat gyult ossze: volt egy darazs nevezetu fiu ors amiben harom 6 eves volt, es a Gyongyvirag ors, amelyben harom 8-11 eves lany volt. Orsvezetojuk Joska (15 eves), es Katie (16 eves) volt, akik Washington DCbol jottek el erre a taborra kulonlegesen.
Szombaton hetkor mar ebreszto volt, szemle, zaszlofelvonas, s reggeli. Nap kozben orsi foglalkozasok ahol az egyenruharol, utjelekrol, tuzrakasrol tanultak, sportoltak, enekeltek, jatszottak, es kirandultak. Ebed ido utan egy vizi rohampalyat keszitett Csaba, amiben tobbekkozott vizipisztolyokkal kelett egymast lovoldozni. Kotelhuzas, lufi dobalassal is versenyeztek a kiscserkeszek. Kezimunka is volt, piheno kozben Wiki-sticks-ekkel, gyurmaval is jatszottak. Delutan babszinhazban Csipike, Tipetupa, Kukucsi, Bagoly, es Kecskebeka szerepelt.
Nap kozben fantasztikus foztoket keszitett Enikoe, akinek a 4 eves lanya mindenkinek mosogatott, megkeres nelkul, meg a mosogato orsnek is segitett. Ebedre karfiol es brokkoli leves volt, Vacsorara kituno babgulyas keszult tuz folott.. meg a vezetok sem tudtak megallni megkostolni amig keszult! Nap kozben ketszer uzsonnaztak is a gyerekek, yoghurt, alma, repa, rizs keksz.
Este tabortuzre keszultunk, aminek a temaja a Csipike tortenetbol az “Orias” volt a tema: fizikai, de lelki “oriassagrol” is. Az orsvezetok turelmesen kidolgoztak az orsukkel egy-egy szamot, es a szuloket is meghivtuk, hogy resztvegyenek. Ok is egy aranyos szamot adtak elo az onzosegrol. Tabortuz alatt Csipike (Tunde) orias lett, es Kukucsi (Csaba) varazslatosan elvesztette lusta tulajdonsagat.. meg annyira hogy Vasarnap reggel o ebredt, hogy tornazzon a gyerekekkel.
A Magyar szulok elamulva neztek, milyen sok eneket tanultak a gyerekek, milyen jol szerepelnek a sok ember elott, s milyen jo jatekokat tanultak.
Vasarnap reggel sajnos esore ebredtunk, de megoldottuk: feltettuk Szilvia altal kolcson adott ponyva-satrat, es alatta tartottunk meg egy babszinhazat. Erre a nap is roviden kisutott ami alatt egy akadalypalyat keszitettunk 5 allomassal: vizipisztoly lovessel, kotel at kuszassal, aztan egy szines-ugro puzlival, kotel/csiga ulessel, aztan botokbol haziko epitessel, meg memoria jatekkel fejeztuk be. Ezek utan egy darazsviadal is volt, ami abbol alt, hogy Tipetupat meg kelett vedjek a kiscserszkeszek a harom darazstol. Mindenkire ra volt kotve egy zsak cukor selyem pappirbol keszulve. Ezt ujsagpapir kardokkal kelett pufolni, amig el nem sakad, futas kozben. Vegul a kiscserkeszek nyertek!
Koszonet a vezetoknek, szuloknek, es gyerekeknek a sikeres taborert!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.